De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit

Civis Mundi Digitaal #16

De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit

 

Ervin Laszlo & Kingsley L. Dennis (red.), De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit. Uitgeverij Ankh Hermes, Deventer

We willen het misschien niet horen, maar feit is dat we afstevenen op een grote clash tussen biosfeer en wereldbevolking. Tenminste, als we de diepe kloof tussen wetenschap en spiritualiteit niet slechten. Ervin Laslzo en Kingsley L. Dennis maken hiermee een begin in deze inspirerende bundel essays van vooraanstaande wetenschappers en spiritueel leiders.

 

Wat de redacteuren betreft:  Ervin Laszlo is wetenschapper, filosoof, auteur en oprichter van de Club van Boedapest die over de hele wereld projecten ondersteunt die gericht zijn op een duurzame samenleving. Auteur van de bestsellers Het Akasha veld, De akasha-ervaring en Gewoonweg geniaal.

Kingsley L. Dennis is socioloog, auteur en mede-oprichter van WorldShift International, een initiatief ter bevordering van een mondiale bewustzijnsrevolutie.

De verbinding tussen wetenschap en spiritualiteit bestaat uit 28 boeiende essays van mensen die betogen dat er geen maatschappelijke of wetenschappelijke ontwikkeling (meer) mogelijk is zónder spiritueel draagvlak. Van Marilyn Schlitz tot Gregg Baden en van Deepak Chopra tot aan rabbijn Soetendorp; alle 28 auteurs beseffen dat een omslag in het denken noodzakelijk is. Zij presenteren hier hun non-dualistische visies, waarin wetenschap en spiritualiteit een pact sluiten om de wereld te helen.

Laszlo en Dennis menen dat het zeven rondes duurt, voordat hun doel bereikt is. Dat begint in deze bundel met ‘De gemeenschappelijke essentie van wetenschap en spiritualiteit’ en eindigt met ‘Spiritualiteit als grondslag voor de naderende verandering van onze wereld’. Elke ronde - en daarmee elk hoofdstuk van het boek - is voorzien van toepasselijke essays. Het is een boek dat tot verdere discussie uitnodigt en tot nader onderzoek. Want zo luidt de concluderende vraag: Hebben we nog een humane toekomst als we onze spirituele kern verwaarlozen?  In een volgend nummer komen we op deze bijzondere bundel nader terug.

 

SWC