Herstart filosofisch café te Leiden

Civis Mundi Digitaal #20

Herstart filosofisch café te Leiden

Jaren terug was er zo’n soort open filosofisch platform ook al eens. Wij menen hoe dan ook dat in Leiden als cultuur- en universiteitsstad een Filosofisch Cafe op zijn plaats is. De bijeenkomsten vinden plaats in het hartje van de stad Nieuwstraat 10 ten huize van een der initiatiefnemers (Hans Feddema). Het thema van de eerste bijeenkomst was ‘Taoisme, filosofie en praktijk’. Het betreft een introductie in de filosofie van Taoisme met tevens praktische oefeningen.

De leiding van de bijeenkomsten ligt bij de initiatiefnemers antropoloog en publicist dr. Hans Feddema en filosofe dr. Tania Meira (Merenwijk).

Een leidend motief in de te bespreken thematiek is levenskunst, dus hoe te opereren vanuit innerlijke kracht en hoe in contact te zijn met zichzelf en de ander, thema’s waarbij uiteraard ook inleiders van buiten zullen worden gevraagd.

Uiteraard kunnen de deelnemers ook thema’s inbrengen. Men wordt vriendelijk doch dringend verzocht zich tevoren op te geven bij hansfeddema@gmail.com of bij tania.j.meira@gmail.com . Dit is te meer van belang, omdat er van de Nieuwstraat 10 (waar het plaats vindt) wordt uitgeweken naar Cafe Einstein of naar Rapenburg 100 (Studenten-ekklesia), indien deelnemers een bepaald aantal overschrijden. Suggesties, ook van organisatorische aard, zijn van harte welkom. Leiden, 24-6-‘13. Hans Feddema (071/5122399/0252-341151) en Tania Meira (071-5225046)