Symposium ’Grondwet: baken of ballast?’

Civis Mundi Digitaal #23

Symposium ’Grondwet: baken of ballast?’

 
 

Symposium 28 maart 2014, Den Haag

 

Is de Grondwet een baken voor de Nederlandse samenleving die een veilige koers biedt, of moet onze Grondwet juist als ballast worden beschouwd die noodzakelijke vernieuwing in de weg staat? Deze vragen komen op vrijdag 28 maart 2014 aan de orde tijdens een symposium georganiseerd door het Montesquieu Instituut in samenwerking met het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. Tijdens het symposium zal tevens de finale van de GrondwetStrijd plaatsvinden, die de Academie voor Wetgeving in samenwerking met het Nationaal Comité heeft georganiseerd.

 

Het evenement vindt plaats aan de vooravond van het Grondwet Festival, het tweede evenement dat het Nationaal Comité organiseert in het kader van de viering van 200 jaar Koninkrijk.

 

Lees meer

 

Praktische informatie

Datum en tijdstip: vrijdag 28 maart 2014, 13:15 uur

Locatie: Oude Zaal van de Tweede Kamer der Staten Generaal, Binnenhof 1a, Den Haag

Toegang: gratis, maar aanmelden verplicht

 

Programma

13:15

- Welkomstwoord dagvoorzitter

- Presentatie vijf finalisten GrondwetStrijd ’Volstaat onze Grondwet nog na 200 jaar?’

- Vier inleidingen over het thema ’De Grondwet: baken of ballast?’ vanGeerten Boogaard (Leiden), Patricia Popelier (Antwerpen), Joost Sillen (Nijmegen) en Wytze van der Woude (Maastricht)

15:05

- Pauze

15:30

- Bekendmaking winnaar GrondwetStrijd door juryvoorzitter Joop van den Berg

- Reflectie door Ernst Hirsch Ballin

- Discussie

16:45

- Afsluiting met daarna borrel

 

Aanmelden

Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via evenementen@montesquieu-instituut.nl. Aanmelden kan via het aanmeldformulier.

 

Meer informatie

Voor meer informatie over de conferentie kan contact worden opgenomen met Careljan Rotteveel Mansveld of Liesbeth Weijs van het Montesquieu Instituut via evenementen@montesquieu-instituut.nl of 070-3630105.