‘Het leukste boek over kanker’

Civis Mundi Digitaal #33

Hoe schrijf je een leuk boek over een ziekte die helemaal niet leuk is? Chantal Deen is het gelukt. Met Gewoon K. Het leukste boek over kanker.


Bij de 46 jarige Chantal Deen wordt in 2014 borstkanker geconstateerd. Ze start daarop een blog, plaatst er selfies en updates en vergaart bekendheid door haar columns voor Pink Ribbon. In gewoon K (een bundeling van haar blogs) schrijft, de nu weer springlevende Chantal vlot, zonder zelfmedelijden en met een sympathieke, uitgesproken stem. Iets anders doet ze ook goed; schrijven met een grap en geheven vuist.

 

Door het boek krijg je een nieuwe kijk op het leven. Je wordt gedwongen om een positieve houding aan te nemen of je het nu wil of niet. Deen neemt je mee op haar reis op een verfrissende en directe manier. Het kan niet anders dan dat je van haar en haar gezin gaat houden tijdens het lezen.

 

We verklappen alvast de afloop van het boek, ze is kankervrij in haar borst en mag haar leven weer oppakken.

 

In de 17e eeuw zette mensen een doodskop op de schouw in hun huis om henzelf eraan te herinneren dat er een dood bestaat en dat ze moesten genieten van het leven. Nu koop je het boek van Chantal Deen! Lezenswaardig, zelfs – of misschien juist – als je niet direct te maken hebt met borstkanker.