Boekpresentatie meest opzienbare innovaties in Koninklijke Bibliotheek

Civis Mundi Digitaal #33

’Goed Nieuws uit Nederland 2015’ nieuw boek Vereniging van innovatie-professionals PDMA

Dinsdag 29 september jl. presenteerde PDMA, (Product Development and Management Association) Nederland het boek ’Goed Nieuws uit Nederland 2015’. Een uitgave, onder redactie van prof. dr. ir. Elke den Ouden en dr. ir. Rob de Graaf, met 50 opzienbarende innovaties uit bedrijfsleven en overheid van de afgelopen twee jaren. De presentatie vindt plaats tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en is onderdeel van een feestelijk programma ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan. PDMA Nederland is de organisatie voor innovatie professionals waaronder wetenschappers, vertegenwoordigers uit de praktijk en consultants. PDMA Nederland is geaffilieerd  met PDMA.

Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan organiseert PDMA Nederland een symposium met als titel ’Van Amateur tot Professional’. In een aantal presentaties zullen diverse visies worden gedeeld op ontwikkeling van innovatie, waarbij nadrukkelijk een brug wordt geslagen vanuit de academische wereld naar bedrijfsleven en overheid.

’Met de titel Van Amateur tot Professional willen we aangeven dat innovatie in Nederland een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt, ’ aldus Egbert-Jan van Dijck, waarnemend voorzitter van PDMA Nederland. ’Dat wordt ook duidelijk uit de inzendingen die we geselecteerd hebben voor het boek. Ik ben er trots op dat we daarin vele innovaties kunnen presenteren; van slimme vernieuwende toepassingen door bedrijven als AGU en Oilily, internationaal spraakmakende innovaties als het Van Gogh fietspad van Daan Roosegaarde, tot zeer gecompliceerde technische vooruitgang bij bijvoorbeeld Philips Light.’  

PDMA richt zich op het uitwisselen van kennis, ervaring en instrumenten op het gebied van innovatie voor de ontwikkeling van producten en diensten in bedrijfsleven en overheid. Het vergroten van efficiency en effectiviteit staat hierbij voorop. PDMA Nederland is geaffilieerd met PDMA, een organisatie die wereldwijd rond de 3000 vertegenwoordigers uit de academische wereld, overheden en bedrijfsleven telt.  

’We zijn met PDMA hard aan het werk het begrip innovatie, waarover op dit moment maatschappelijk breed wordt gesproken, concreet in te vullen,’ aldus Van Dijck. ’ We staan met ons 10 jarig bestaan midden in de maatschappelijke ontwikkelingen en willen met de PDMA de komende 10 jaren opnieuw actief bijdragen aan het stimuleren  van innovatie door kennisdeling en het faciliteren daarvan.’