Nieuwe website Sterk Leren Academy, met voorlopig drie rubrieken: Sterk met Europa; Sterk met Demografie; en Sterk met Beleid

Civis Mundi Digitaal #41

We vestigen hier graag de aandacht op de lancering van een nieuwe website: Sterk Leren Academy (www.sterkleren.academy) van bestuurskundige Leo Klinkers. Voorlopig bevat de website drie rubrieken: Sterk met Europa, Sterk met Demografie en Sterk met Beleid.

In de Rubriek ‘Sterk met Europa’ behandel ik vier onderwerpen. Waarom leidt het EU-besturingssysteem tot desintegratie? Waarom is het verstandig om van de EU een federale staat te maken? Waarom kozen de Amerikanen voor een federale staat? Waarom is een federale constitutie beter dan een intergouvernementeel verdrag?

In de Rubriek ‘Sterk met Demografie’ behandelt Peter Hovens de noodzaak om vele beleidsagenda’s te herzien tegen het licht van de toenemende bevolkingskrimp, zowel in Nederland, als in Europa, alsook in de rest van de wereld.

In de Rubriek ‘Sterk met Beleid’ bespreken Peter Hovens en ik hoe overheden resultaatgericht beleid kunnen ontwerpen door te werken van onderop, dus vanuit de samenleving. Daarin komen ter sprake de architectuur van doorbreken van de status quo, de architectuur van doel stellen, de architectuur van doel bereiken en die van beleid maken van onderop, uit en door de samenleving.

Bij de diverse rubrieken staan blogs en vlogs. De vlogs kunnen daarnaast bekeken worden op ons Youtube-kanaal Sterk Leren Academy.

Anderen, die op deze website in coöperatief verband hun kennis willen delen, zijn van harte welkom. Denk bijvoorbeeld aan rubrieken als Sterk met Mensen, Sterk met Sport, Sterk met Kunst, Sterk met Gezondheid, Sterk met Recht.