Montesquieu Instituut: Midden-Oosten beleid, de kansen en keuzes voor Nederland

Civis Mundi Digitaal #47

Woensdag 7 juni 17:15 - 18:30 in Perscentrum Nieuwspoort

Moet Nederland zich actief mengen in conflicten in het Midden-Oosten? Europese landen en de VS proberen al jaren om door middel van militaire en civiele interventie stabiliteit terug te brengen in de regio. Tot nu toe met weinig effect.

 

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de Zesdaagse Oorlog plaatsvond, een conflict tussen Israël en haar Arabische buurlanden dat tot op de dag van vandaag een stempel drukt op de problematiek in de regio.

 

Heeft het wel zin om te interveniëren? En zo ja, wat zou dan het beleid van Nederland en de EU moeten zijn? Waar is zowel deze regio als Europa het meest bij gebaat? Hoe kan Nederland bijdragen aan stabiliteit en democratisering in het Midden-Oosten op de lange termijn?

 

Een debat met Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid SP, Martijn Kitzen, voormalig militair en politicoloog, Jan Gruiters, directeur van PAX, en Paul Brill, Volkskrant buitenlandcolumnist. Het debat wordt geleid door Max van Weezel.

 

Aanmelden

 

Meer informatie

 

Na afloop van het debat kunt u een hapje eten in het restaurant van Nieuwspoort. Reserveren kan via het aanmeldformulier.

 

Het debat wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, ProDemos en Filmhuis Den Haag. Deze editie is in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Meerpartijen Democratie (NIMD), PAX en het Grote Midden-Oosten Platform.

 


Komende activiteiten

 

wo 31 mei - Haagsch College: De Haagsche formatieavond met Xander van der Wulp, Jeroen Stans en Jack de Vries.

 

wo 5 juli - Actualiteitendebat: De Britten en de Brexit Wat is de invloed van de aankomende Britse verkiezingen op de brexit?