Nieuwheilig.nu dé glossy over geloof anno nu

Civis Mundi Digitaal #55

Nieuwheilig.nu dé glossy over geloof anno nu 
Geen dogma’s, maar daden

Op dinsdag 23 januari 2018 verschijnt bij Uitgeverij Kok nieuwheilig.nudé glossy over alledaagse heiligheid in de 21e eeuw. Publiekstheoloog Janneke Stegeman is gasthoofdredacteur. In nieuwheilig.nu gaat Stegeman op zoek naar het nieuwe, maar vooral ook alledaagse heilige: ’Heiligheid is belangrijk, omdat het laat zien hoe bijzonder het gewone leven is.’ De (eenmalige) glossy is onderdeel van het onafhankelijke platform nieuwheilig.nu. 
Nieuwheilig.nu
kijkt met een andere blik naar geloof, en maakt daarmee het geloof weer relevant voor de huidige tijd.

 

 

€ 8,95 
84 pagina’s

Lancering glossy: 
maandag 22 januari 2018

Eerste verkoopdag glossy:
dinsdag 23 januari 2018

Website:
www.nieuwheilig.nu

STUUR MIJ EEN PREVIEW

 

Magazine, website, nieuwsbrief, socialmediakanalen

Nieuwheilig.nu is een onafhankelijk platform over inclusief christendom, en wil het geloof relevanter maken voor de huidige tijd. Niet kijken naar het verleden, maar de blik op de toekomst richten. Nieuwe generaties willen op een andere manier over geloof worden aangesproken: geen dogma’s maar daden. Nieuwheilig.nu focust op thema’s als sociale rechtvaardigheid, racisme, diversiteit en seksualiteit en laat zien dat geloven anders kan. Het platform bestaat uit een glossy magazine, een website, nieuwsbrief en socialmediakanalen. Het is een platform voor iedereen die kritisch, vrij en open in de christelijke traditie staat, maatschappelijk betrokken is en die betrokkenheid ook handen en voeten wil geven.

 

Janneke Stegeman: ’Ontheilig het heilige’

Janneke Stegeman verleende haar medewerking vanuit de behoefte om heiligheid voor iedereen zichtbaar te maken: ‘Een leuke en spannende zoektocht want de moderne samenleving is het gevoel voor heiligheid kwijtgeraakt. Het zit in ieders leven, alleen niet iedereen is zich daarvan bewust. Hoe paradoxaal het ook klinkt: ontheilig het heilige. Het is niet alleen in de kerk te vinden en niet exclusief voor priesters en dominees beschikbaar maar voor iedereen. Je moet er alleen naar op zoek gaan en creatief zijn. Wat heiligheid betekent is voor iedereen anders en heiligheid kan op de meest onvoorstelbare momenten ervaren worden. Heiligheid is daar waar het leven ons bij de lurven grijpt en wij zichtbaar worden, zo vreemd en simpel als we zijn.’

Klik hier voor het interview met Janneke

 

Bijdragen van o.a. Claartje Kruijff, Franka Treur en Sylvana Simons

In de glossy heeft Janneke een open en eerlijk gesprek met Sylvana Simons over onder andere zelfliefde, spiritualiteit en woede. Een inspirerend gesprek tussen twee vrouwen met een roeping. Janneke wil bevrijding brengen in geloof en denken, Sylvana in denken en politiek handelen. Zij vinden elkaar in het geloof.
Ook interviewt Janneke Claartje Kruijff, de nieuwe Theoloog des Vaderlands, over haar zoektocht naar betekenis en bezieling. Rikko Voorberg schrijft een artikel over vluchtelingen en Franca Treur gaat in de rubriek De heilige plek van... terug naar de Universiteitsbibliotheek van Leiden.