Mark Rutte vs. Hannah Arendt: over de leugen in de politiek

Civis Mundi Digitaal #58

Aankondiging van: Hannah Arendt, Het waagstuk van de politiek. Uitgeverij Klement. Utrecht, 2018.

 

De politieke leugen geanalyseerd

Voor premier Rutte is de leugen pas een probleem wanneer die in de krant komt, aldus de oppositie gisteren tijdens het stevige debat over de wijze waarop de minister-president is omgegaan met het afschaffen van de dividendbelasting. 
Liegende politici: hoe moeten we daarmee omgaan? Wat mogen we doen wanneer politici de democratie in gevaar brengen? Bij Uitgeverij Klement verscheen zopas het verhelderende nieuwe boek van Hannah Arendt: Het waagstuk van de politiek. Daarin fileert ze haarscherp het gedrag van liegende politici. De bundel bevat prachtige, niet eerder in het Nederlands vertaalde essays (’Liegen in de politiek’ en ’Burgerlijke ongehoorzaamheid’) en een uniek interview met Günter Gaus. Daarin blijft ook de burger niet buiten schot: we mogen niet langs de zijlijn blijven staan. Arendt toont ons dat politieke leugens ons wakker moeten schudden en dat we ertegen in opstand moeten komen.
De NOS noemde het ’een draak van een debat’ en ’geen reclame voor de politiek’. Hannah Arendt zou dit ongetwijfeld volmondig beamen.

 

9789086872350 - €19,99 - 1 mei 2018 - Hannah Arendt - Het waagstuk van de politiek

 

Hannah Arendt (1906-1975) was een van de meest invloedrijke politiek filosofen van de 20e eeuw. Ze werd bekend door haar verslag van de rechtszaak tegen Adolf Eichmann. Haar publicaties over macht, totalitarisme en politiek zijn vandaag de dag nog steeds van grote invloed op de politieke filosofie. 

De vertalers zijn Dirk De Schutter en Remi Peeters. Eerder vertaalden zij van Hannah Arendt onder andere de trilogie Het leven van de geest.

Uitgeverij Klement, Herculesplein 96, 3584 AA Utrecht
Bestellingen worden veilig afgehandeld via onze webshop Boekenwereld.com
KvK 30068750
Uitgeverij Klement is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.