Duistere en fascinerende roman over obsessie, dwang en fantasie

Civis Mundi Digitaal #58

Wanneer gaat aandacht over in obsessie?

 

Wanneer de twintigjarige Sonia op een online platform een man leert kennen, leidt dit tot een intensieve en langdurige internetverhouding. Hun relatie wordt vanaf het begin gekenmerkt door aantrekking en afstoting. Wanneer ze besluiten elkaar in levenden lijve te ontmoeten, loopt dit heel anders dan voorzien. Litteken van Sara Mesa is een duister en fascinerend verhaal. Vraag nu alvast een recensie-exemplaar aan.

 

Ook als Sonia trouwt houdt de internetverhouding met Knut stand. Ze vertelt hem uitgebreid over haar seksleven en haar saai geworden huwelijk. Ze heeft steeds gefantaseerd over heftige seks met Knut, maar hij houdt er fantasieën op na die een werkelijk contact in de weg staan. Hun verlangens blijken onvervulbaar en Sonia voelt zich door Knut gedwongen om een keuze te maken. De oplopende spanning tussen beiden maakt van Litteken een subliem psychologisch portret van twee mensen die elkaar en zichzelf beschadigen door hun verwachtingen.

  • Bekroond met de prijs El Ojo Crítico de Narrativa
  • Door o.a. El País, El Mundo, ABC en El Español verkozen tot een van de beste boeken van het jaar

 

 

 

’Een openbaring.’ El País

 

Over de auteur

Sara Mesa (1976) schreef twee dichtbundels, een verhalenbundel en twee romans voordat ze met haar derde roman genomineerd werd voor de prestigieuze Premio Herralda. Litteken is haar vierde roman, waarmee ze zich een prominente plaats in de Spaanstalige literatuur heeft verworven en waarvoor ze bekroond werd met de El Ojo Crítico de Narrativa-prijs en door El País, El Mundo, ABC en El Español tot een van de beste boeken van het jaar werd verkozen.

 

Gegevens 

Verschijnt: 1 mei 2018
Paperback met flappen
Prijs: € 19,99 | 224 blz.
ISBN: 9789028427242
Oorspronkelijke titel: Cicatriz
Vertaling: Nadia Ramer
Omslagontwerp: Nico Richter