Hoe overleef ik moeilijke mensen

Civis Mundi Digitaal #70

Aankondiging van: Jörg Berger, Hoe overleef ik moeilijke mensen? Boekencentrum Uitgevers, 2018.

Moeilijke mensen zijn er helaas altijd. Als je niet oppast, kunnen ze jouw gehele dag verpesten. Het vervelende is, dat je ze overal tegenkomt en je ze simpelweg niet kunt ontwijken. Het kan een hele uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat ze jouw leven niet op een vervelende wijze gaan beheersen door negatieve invloed op je uit te oefenen. Denk maar eens aan een lastige collega op je werk of klagende mensen in je vriendenkring. Hoe doe je dat nu precies, omgaan met moeilijke mensen? Zijn er praktische tips die je hiervoor kunt gebruiken?

 

 

In Hoe overleef ik moeilijke mensen? introduceert psychotherapeut Jörg Berger beproefde strategieën voor de omgang met moeilijke mensen. Grensoverschrijders, praatjesmakers, dominante mensen, negatievelingen, wraakzuchtigen, vermijders en energieverslinders - ze bedoelen het niet slecht. Toch kunnen ze ons het leven zuur maken, energie uit ons zuigen en het uiterste van ons vergen. Hoe kunnen we ons daar effectief tegen beschermen? En, als het even kan, zonder zelf een moeilijke mens te worden? Door de achtergrondinformatie over persoonlijkheidstypen, de tips en trucs en de voorbeelden uit de praktijk, is dit boek bijzonder leerzaam en waardevol voor omgang met mensen in ons dagelijks leven.
 
Hoe overleef ik moeilijke mensen? heeft vijf maanden in de Duitse bestsellerlijst gestaan.
 
‘Dit boek steekt met kop en schouders boven alle andere boeken over dit thema uit en is ook onderhoudend geschreven.’
 
‘Een lezenswaardige wegwijzer voor alledag.’

 

De auteur

Jörg Berger is psycholoog  en vrijgevestigd psychotherapeut. Hij heeft veel boeken en artikelen op zijn vakgebied gepubliceerd, en begeleidt al meer dan vijftien jaar mensen die te lijden hebben onder moeilijke mensen. Daarnaast werkt hij met mensen die door anderen als gecompliceerd worden ervaren aan de verandering van hun gedragspatronen.

 

Hoe overleef ik moeilijke mensen? | Jörg Berger | paperback | ISBN 978 90 239 544 77 | € 16,99