Actief socialisme en vrijheid

Civis Mundi Digitaal #72

Aankondiging van: Jasper Schaaf, Actief socialisme en vrijheid. Pleidooi voor hechtere linkse samenwerking. Uitgeverij Aspekt, 2018.

Een nuchtere vraag: kunnen we onze maatschappij veranderen? Impulsief: ja, toch. Bijna niemand gelooft echter dat je het kapitalisme kunt afschaffen. Terwijl velen helemaal niet in de weldadigheid van het kapitalisme geloven. Over deze paradox gaat Actief socialisme en vrijheid.

 

Het uitgangspunt is: een betere en socialere samenleving is mogelijk. Dat wordt uitgewerkt naar actuele vormen van politiek denken en handelen. Inspiratiebronnen zijn ideeën van Marx, Engels en anderen, waaronder die van Aristoteles, Spinoza, Rousseau, Dietzgen en Sivaraksa. Kan theorie bijdragen tot structurele sociale en ecologische verbeteringen? Deze vraag leidt tot een pleidooi voor hechtere linkse samenwerking.

 

 

Voor meer informatie over de uitgave, zie ook de website van de uitgever: https://www.damon.nl/book/actief-socialisme-en-vrijheid

Isbn 978 94 6340 1425

Prijs € 17,90

 

Over de auteur

Jasper Schaaf (1950) studeerde filosofie in Groningen en is in 1993 gepromoveerd op De dialectisch-materialistische filosofie van Joseph Dietzgen, bij Prof. dr. Hans Heinz Holz. Hij heeft tot op heden in het HBO gewerkt als docent, was senior beleidsambtenaar te Almelo en gemeenteraadslid voor de SP te Groningen.