Duik in de geschiedenis van de Zuiderzee

Civis Mundi Digitaal #74

 

Lelystad – Leer de verhalen van de Flevowand kennen en kijk voorgoed met andere ogen naar dit bijzondere werk in Batavialand.

 

In juni 2018 kwam dit unieke kunstwerk vanuit Biddinghuizen naar Lelystad. Iedereen was onder de indruk van de Flevowand. Tijdens de opening, door burgemeester Ina Adema van Lelystad, werden verhalen en anekdotes van het ontstaan van de Flevowand gedeeld met het aanwezige publiek.

 

Exclusief aanbod

In de kerstvakantie worden de verhalen van de Flevowand nogmaals verteld.

Tijdens een rondleiding lichten de makers van de wand het ontstaan van de wand toe en vertellen ze over de geschiedenis die erop is afgebeeld. Luister en kijk naar het imposante kunstwerk met een lengte van 60 meter. Deze unieke ervaring wordt alleen in de kerstvakantie aangeboden.

 

Voor kinderen is er in de kerstvakantie een workshop borduren. Kinderen maken, onder begeleiding van een van de borduursters van de Flevowand, zelf een eigen borduurwerk dat ze uiteraard mee naar huis mogen nemen. Reserveer vooraf de rondleiding of de workshop zodat er een plek voor je wordt vrijgehouden. Ga naar www.batavialand.nl/kerst om te reserveren.

 

De Flevowand

De Flevowand is een geborduurd historisch verhaal. Veertigduizend uren zoeken, ontwerpen en borduren zitten in de Flevowand. Veertien jaar is er onafgebroken gewerkt door gemiddeld 25 borduursters uit Biddinghuizen. Over zestig meter ontrolt zich voor de ogen van de kijker de geschiedenis van de Zuiderzee vanaf de IJstijd tot de 21ste eeuw. Door er middenin te gaan staan ervaar je met eigen ogen de grootheid van de wand.

 

Over Batavialand

In Batavialand ga je op reis door 7.000 jaar Nederlandse geschiedenis. Met water als bittere vijand én als bron van voorspoed. Batavialand heeft een buiten- en binnenlocatie. Op de werf beleef je in de buitenlucht een 17de -eeuws avontuur over oude schepen en ambachten. Beleef hoe schepen op authentieke wijze worden gemaakt en ga aan boord van de reconstructie van het VOC-schip de Batavia. In het museum kun je naast de Flevowand een echt scheepswrak uit de 17de eeuw zien.