EO komt met unieke puberpodcast FRANKIE

Civis Mundi Digitaal #75

 

Het leven van een puber is groots en meeslepend. De zoektocht naar identiteit, de worstelingen met kleine en grote dingen op het levenspad, het vallen en weer opstaan, het klein en groot zijn op hetzelfde moment. Er is zoveel te vertellen! En dat doen pubers in acht anonieme audiodocumentaires in een spiksplinternieuwe podcast: FRANKIE.

 

De podcast serie geeft een ontwapenende kijk op het leven van pubers. Waar pubers nog weleens getypeerd worden als self-centred, delen ze bij FRANKIE hun levenservaring. ‘Sharing is caring’ is dus geen lege huls, het is een oprecht gegeven voor pubers. Vanuit die gedachte is FRANKIE ontstaan. In het Engels betekent frank; open, ‘honest & strongly showing true feelings and opinions to others’. Deze betekenissen passen perfect bij wat FRANKIE is. FRANKIE is een plek waar jongeren vertellen over wat ze meemaken. Open, eerlijk en echt. 

FRANKIE is geïnspireerd op tientallen gesprekken met jongeren zelf. Saskia Fris, researcher van jeugddocumentaires bij de EO, ontdekte een gemene deler in de vele voorbereidende gesprekken: “Jongeren halen voldoening uit het delen van hun verhaal. Bovendien waren er veel jongeren die wel hun verhaal wilden delen, maar dat niet durfden met een camera erbij. Zo is het idee voor een podcast geboren.”

FRANKIE is een verzamelplek van intieme, eerlijke en inspirerende verhalen uit het leven van pubers. Bij FRANKIE hoor je de pijn, twijfel en onzekerheid van pubers over bijvoorbeeld het verlies van een broertje, anorexia, dromen die in duigen vallen of de worsteling met geaardheid.

De podcast van de EO is te beluisteren via alle podcasts platforms:

Spotify (alle devices)
https://spoti.fi/2CLuwbn

Itunes (Apple)
https://apple.co/2CLuDDP

Google (Android)
http://bit.ly/2R2kqf4

Website: NPO Zapp (desktop)
http://bit.ly/FRANKIEPODCAST