Neurocity

Civis Mundi Digitaal #78

Aankondiging van: John Carver,Neurocity. De overbevolking van Nederland: 's lands laatste taboe. Uitgeverij Boeken uit Limburg, 2019.

Zo goed als alle milieu-en duurzaamheids-problemen van Nederland, maar ook zeer veel problemen op het terrein van sociaal gedrag, hufterigheid en de alsmaar toenemende agressie van mensen komen doordat het een van de meest dichtbevolkte landen van de wereld is. Dit wordt volledig ontkend, men focust zich op deelproblemen en detaildenken. Velen denken zelfs dat er nog veel meer mensen bij kunnen, tot de helft van het land zal zijn volgebouwd en er vrijwel geen leefruimte meer zal zijn in het land. Al over een aantal decennia.

Het boek gaat over de ondergrondse veenbrand van drukte, overbevolking en onbehagen in Nederland en welke invloed dat heeft op alle facetten van deze samenleving. Nederland is nu al zowat het dichtstbevolkte land van de wereld. Er wonen gemiddeld 500 mensen per vierkante kilometer. De Aarde zou met dezelfde bevolkingsdichtheid als Nederland 64 miljard inwoners hebben, 9 keer zoveel als nu en onbewoonbaar zijn. De bevolkingsgroei in het landje gaat maar door, de open ruimte neemt er íedere dág af met ruim 8 hectare. Door onverschillig overheidsbeleid zal men Nederland voor de helft volledig volbouwen.

Er is nú al een alsmaar groeiend gevoel van onbehagen bij veel mensen in dit land, een onbehagen over de volte en drukte waar politici en media het nooit over hebben en waar ze niets van willen begrijpen. Rond 2050 zal in de helft van het land geen open ruimte en natuur meer zijn. Het is dan nóg erger dan nu: één grote parkstad: ’Neurocity Nederland’ waar de bevolking vooral zal bestaan uit alleen nog maar plezier zoekende, egocentrische, neurotische consumenten met ernstige agressiestoornissen.

’NEUROCITY ’ 351 pagina’s, ISBN: 9789463183505 is gepubliceerd op 2 januari 2019. Het boek is o.a. verkrijgbaar in de boekhandel, BOL.com en : http://mgl.mijnbestseller.nl/books/168970