Energie van de Geest

Civis Mundi Digitaal #80

Aankondiging van: Philip Troost, Energie van de Geest - Het vergeten geheim van een vitaal geloof. Uitgeverij KokBoekencentrum, 2019.

De grote woorden van het christelijk geloof blijven problematisch. We zijn verlost, maar echt vrij leven is een ander verhaal. We gaan voor onderlinge gemeenschap, maar je verbinden met elkaar, hoe doe je dat? We strekken ons uit naar heling, heiliging en vervulling, maar de realiteit blijft ons inhalen.

 

 

In Energie van de Geest laat Philip Troost zien hoe deze kloof tussen ideaal en werkelijkheid geen bron van frustratie hoeft te zijn maar een boeiend avontuur kan worden, vol beweging, groei en vitaliteit. Hiervoor hebben we de ogen te openen voor wat misschien wel het belangrijkste is van hoe Gods Geest werkt: energie. Troost ontdoet het woord energie van zijn oosters jasje en haalt het terug binnen het christelijke verhaal: energie is schepping van God. ‘Als de Heilige Geest ons in beweging wil zetten, dan is daar energie voor nodig.’
 
Om die reden doet de christelijke kerk er goed aan de werking van de Geest te doordenken vanuit de invalshoek energie. Energie van de Geest biedt hiervoor een uitdagende aanzet.
 
Philip Troost rammelt aan gangbare gedachtegangen en beelden rond de thema’s bevrijding, eenheid, genezing, waarheid, heiliging en ver­vulling. Tegelijk levert de bril van energie verrassend nieuwe inzich­ten op en praktische impulsen voor een vitaal geloofsleven.
 
Met zijn persoonlijke en prikkelende stijl is Troost toegankelijk voor de ‘gewone’ lezer. Tegelijk zet hij ook de theoloog aan het denken. Dit boek is een eye-opener!

 

Energie van de Geest - Het vergeten geheim van een vitaal geloof | Philip Troost |  paperback | ISBN 9789043531276  | € 22,99

 

 

Over de auteur

Philip Troost (1959) werkt in een praktijk voor psychotherapie en pastoraat. Van hem verschenen eerder o.a. Mindful met Jezus (8e druk 2019) en Gewoon God (2e druk 2018) dat werd genomineerd voor BESTE SPIRITUELE BOEK 2018.