PPR: nieuwsbrief april

Civis Mundi Digitaal #82

 

PPR Wapenfeit? Natuurbehoud: De Poel
Tineke van Oosten wijst ons op een wapenfeit van de PPR. Rond natuur die behouden bleef: De Poel, met dank aan lokaal, provinciaal en Tweede Kamer-handwerk! 

"Nog steeds is De Poel een prachtig landschap, vooral in mei als de meidoorns bloeien! Dankzij de adequate en korte lijnen binnen de PPR-organisatie.Lees hier. . 

Basisinkomen al 30 jaar eerder bepleit
Bram van Ojik maakte het PPR Schrift over het basisinkomen. "een prachtidee!", dat nu opnieuw in de belangstelling staat. Werd het meteen omarmd? Waarom reisde hij dan als een Rutger Bregman avant la lettre door het land om uitleg te geven?  Is het nu 30 jaar later nog steeds een prachtidee? Lees hier
 
PPR en de geschiedenis
Een wetenschappelijk verantwoorde studie naar de rol van de PPR als concentratiepunt van een maatschappelijke vernieuwingsbeweging. Kan dat? Jazeker! Meer weten? lees hier en doe mee!


Verspreid de kennis!
Ook anderen kunnen zich abonneren op deze nieuwsbrief. Klik hier en stuur naar vrienden en bekenden!

 

Over basiswaarden die nooit veranderden
Kees van Twist roept op "om ons steeds te blijven herinneren hoe en waar de basiswaarden van ons politiek handelen en keuzes op gebaseerd zijn en daar aan vast te houden en daar bij ook het onderscheid te maken tussen belangrijke en minder belangrijke kwesties".   lees zijn bijdrage

.Steunpilaren gezocht
De interesse voor een (wetenschappelijke) studie naar de invloed van het PPR-denken op het beleid groeit gestaag. ‘Oral history’ vormt daarbij een belangrijke aanjager. Een flink aantal hoofdrolspelers uit de jaren 60, 70 en 80 zijn immers nog steeds helder van geest en van onschatbare waarde voor een dergelijke studie.

Maar de tijd dringt, zeggen Gerard Jongerius en Dilia van der Heem! lees meer

Actief op alle fronten
De redactie constateert dat PPR-ers op alle niveaus actief waren en hun bijdrage leverden. We vroegen Tineke van Oosten naar een wapenfeit. Dan blijkt ze ook een rol te hebben gehad in het wapenfeit dat Kees Waagmeester noemde: de Oosterschelde (lees hier).