De kwetsbaarheid en kracht van rouwende jonge mensen

Civis Mundi Digitaal #85

Aankondiging van: Riet Fiddelaers-Jaspers, Een rugzak vol verdriet. Uitgeverij Ten Have, 2019.

 

 

Op 6 augustus 2019 verschijnt Een rugzak vol verdriet van Riet Fiddelaers-Jaspers bij Ten Have, over jongeren en jongvolwassenen (12-25 jaar) die van dichtbij met een ingrijpend verlies te maken hebben. Rouw na overlijden is iets waar we volgens Riet Fiddelaers-Jaspers niet omheen kunnen. Het is een gezond proces, waarin jonge mensen kwetsbaar én enorm veerkrachtig zijn. Toch leven er veel vragen bij mensen in hun omgeving. Hoe kun je hen het beste helpen?
 
Een rugzak vol verdriet laat zien aan welke steun deze jongeren behoefte hebben om toch op te groeien tot gezonde volwassenen, gelukkig in hun relaties en hun beroep. Het handboek geeft achtergrondinformatie, handreikingen en laat jongeren zelf aan het woord, die met herkenbare verhalen en voorbeelden vertellen wat ze nodig hebben.

 

Een rugzak vol verdriet | Riet Fiddelaers-Jaspers | ISBN 9789025907051 | € 29,99 | verschijnt op 6 augustus 2019

 

Riet Fiddelaers-Jaspers is trainer, adviseur, opleider en rouwtherapeut. Ze werkte in het onderwijs, studeerde sociale pedagogiek en specialiseerde zich in coaching, therapeutische werk en traumabehandeling. Voor haar werk voor rouwende kinderen kreeg Riet in 1998 samen met Stichting ’Achter de Regenboog’ de Gerrit Brussaardprijs. Ze schrijft met name rouwboeken gericht op kindere