Boek over bewustzijn tegen gereduceerde prijs

Civis Mundi Digitaal #133

door Wil van Esch

Recent verscheen het boek van Wil van Esch, De staat van bewustzijn. Van zielenroerselen tot hersenspinsels, zie Civis Mundi Digitaal #130. Ons bewustzijn behoort voor een groot deel tot de nog onontdekte gebieden met onontgonnen mogelijkheden. 

Wat is bewustzijn, waar komt het vandaan? Wat doet bewustzijn, waar moeten we het zoeken, waarom is er überhaupt bewustzijn? Met dergelijke vragen over bewustzijn houden filosofen zich al eeuwenlang bezig. Bewustzijn krijgt ook vanuit de wetenschap serieuze aandacht. Het gaat dan om wetenschapstakken als: cognitiewetenschap, informatiewetenschap, biologie, neurowetenschap, kwantumfysica en elektromagnetisme. De aandacht vanuit de wetenschap voor bewustzijn is nog weinig bekend en dit boek wil in deze leemte voorzien.

Dit boek is het meest complete en toegankelijke recente overzicht van het denken over bewustzijn in filosofie en wetenschap, zowel in het verleden als in de huidige tijd, in het Westen en het Oosten. Het eindigt met het schetsen van een viertal perspectieven op bewustzijn: het gezichtspunt dat  alles materie is, of het alles-is-geest-perspectief, het co-existentie- en het vervlechtingsperspectief.

Bewustzijn is een voor velen boeiend onderwerp, waarover nog veel te ontdekken valt, niet alleen in filosofie en wetenschap, maar ook daarbuiten.m Het heeft namelijk alles met onszelf te maken. met wie wij zijn en wat onze mogelijkheden zijn.

De link met uitgegeverij Gompel & Svacina geeft inzage in de inhoudsopgave en de Inleiding van het boek: https://gompel-svacina.eu/wil-van-esch/,  een samenvattende bespreking in #130.

De winkelprijs van het boek bedraagt €32,50. Via de auteur is een beperkt aantal boeken beschikbaar voor €20,= (excl. verzendkosten). Mocht u interesse hebben, stuur dan een mailtje naar escw@planet.nl met naam en adresgegevens en het boek wordt u toegestuurd zolang de voorraad strekt.