Kunstauto tijdens Concours d’Elégance

Civis Mundi Digitaal #25

Kunstauto tijdens Concours d’Elégance

Afgelopen zaterdag 21 juni 2014 is, tijdens de 11e editie van het Concours d’Elégance op Paleis het Loo, de Mercedes-Benz C-klasse als kunstauto gepresenteerd. Eerder dit jaar werd de auto door Alphabet verkozen tot  Lease Auto van het Jaar.
Kunstenaar Donald van Schilt werd gevraagd zich kunstzinnig uit te leven op de auto. Hij liet zich inspireren door elementen en beelden die direct of indirect een associatie hebben met autorijden. De kernwoorden ‘mobiliteit, flexibiliteit en snelheid’ komen hierdoor goed tot hun recht. Het kunstwerk toont o.a. oude Mercedes racewagens uit de jaren 50. Het frisse kleurgebruik en de collagetechniek geeft het geheel een krachtige en overtuigende urban uitstraling.
Net zoals vele merken op het concours heeft Alphabet een ‘rijke’ historie opgebouwd met de verkiezing van de Lease Auto van het Jaar. Sinds 1980 verkiest de leasemaatschappij ieder jaar een auto die zich onderscheidt op het gebied van o.a. rijeigenschappen, gebruiks- en exploitatiekosten, de dealerorganisatie en de reputatie van het merk. Om de verkiezing een extra impuls te geven, gaf Alphabet in 2012 voor het eerst een kunstenaar de opdracht om de Lease Auto van dat jaar te transformeren tot kunstobject. Tezamen met o.a. een aantal exemplaren uit de roemrijke Art Car collectie van moedermaatschappij BMW werd de eerste kunstauto gepresenteerd tijdens de tentoonstelling ‘ARTCARS’ in het Kröller-Müller Museum in Otterlo. Inmiddels telt de collectie drie kunst auto’s die landelijk worden tentoongesteld en in bruikleen worden gegeven aan musea en kunstmanifestaties.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl