Helder denken en communiceren over techniek en menselijkheid

Civis Mundi Digitaal #60

Aankondiging van: David Bohm, Over dialoog. Uitgeverij Ten Have, 2018.

 

Door de technologische ontwikkelingen is er sprake van een exponentiële groei van problemen. Het gaat dan enerzijds om zaken als klimaatcrisis, nucleaire dreigingen, vervuiling, vluchtelingenstromen en politieke instabiliteit, en anderzijds om verschijnselen als depressies, burn-outs, smartphone- en drugsverslavingen en simpelweg eenzaamheid. 

Welke vraagstukken komen er kijken bij deze technologische ontwikkelingen en welke invloed hebben deze ontwikkelingen op onze samenleving en ons menszijn? We moeten ons denken grondig veranderen om antwoorden te kunnen vinden op dit soort kwesties.

Aangezien het denken hierover een gezamenlijk proces is, we zijn sowieso met elkaar verbonden, pleit Bohm voor een creatieve dialoog, waarbij we aannames onder de loep nemen en inzichten delen. Daardoor kunnen we ons beter verhouden tot onszelf, anderen en de wereld waarin we leven.

Filosoof en natuurkundige David Bohm (1917-1992) laat zien hoe we problemen daadwerkelijk uit de wereld kunnen helpen door ze bij de wortel aan te pakken en ons denkproces te onderzoeken.

Voor het eerst in het Nederlands vertaald. Met een voorwoord van Humberto Schwab van Socratic Design.

Over dialoog - David Bohm
ISBN: 9789025906283 | Uitgeverij Ten Have | Paperback
Prijs: €18,99 | Omvang: 144 pagina’s | 15 mei 2018

Klik hier voor een recensie-exemplaar

 


 

David Joseph Bohm (20 december 1917 - 27 oktober 1992) was een in de Verenigde Staten geboren Brits kwantum-natuurkundige, die belangrijke bijdragen leverde op het gebied van de theoretische natuurkunde, de filosofie en de neuropsychologie. 

 

Uitgeverij Ten Have, Herculesplein 96, 3584 AA Utrecht
KvK 30068750
Uitgeverij Ten Have is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.