Beter Onderwijs Nederland: Laatste nieuws over de rechtszaak; studenten gezocht

Civis Mundi Digitaal #60

De voorbereidingen voor onze rechtszaak verkeren in een vergevorderd stadium. We hebben al contact gehad met vele studenten en docenten, die met ons hun ervaringen hebben gedeeld. Toch zoeken we nog meer studenten, met name van universiteiten buiten de Randstad, die nadelige gevolgen hebben ondervonden van (onnodig) Engelstalig onderwijs.

Bent u zelf zo’n student, of kent u er een? Stuur een e-mail naar BON-bestuurslid Felix Huygen (fhuygen@beteronderwijsnederland.nl), waarin u uw ervaring kort (in maximaal twee alinea’s) uiteenzet. Wij nemen dan graag contact met u op in verband met de voorbereidingen van onze rechtszaak om handhaving van de Wet op het hoger onderwijs af te dwingen.

 

Brief aan de Onderwijsinspectie


De Onderwijsinspectie heeft herhaaldelijk haar zorgen geuit over de negatieve gevolgen van onnodig gebruik van Engels in de collegezaal voor de kwaliteit van het hoger onderwijs. Toch is onduidelijk wat de Inspectie precies gedaan heeft om deze negatieve trend te keren. Daarom heeft BON een brief aan de Onderwijsinspectie gestuurd, die te lezen is op onze website.


Hoger onderwijs wil numerus fixus op Engelstalige opleidingen


Mede naar aanleiding van de zorgen die BON heeft geuit over ongebreidelde en gedachteloze verengelsing van het hoger onderwijs, hebben de universiteiten en hogescholen vandaag een plan gepresenteerd. Dit schrijft NRC Handelsblad vandaag.