Peace Brigades International: Nieuwsbrief voorjaar 2018

Civis Mundi Digitaal #60

Peace Brigades International blijft ruimte creëren voor vrede, want overal ter wereld worden mensenrechtenverdedigers tegengewerkt, bedreigd en vermoord. In deze nieuwsbrief informeren wij over onze werkzaamheden voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers en vertellen we over de volgende belangrijke gebeurtenissen:

  • Een terugblik op het bezoek van Ana Maria Rodriguez
  • Shelter City Bike Challenge
  • Human Rights Café Kenia
  • Speaker Tour en Human Rights Café Honduras
  • Damloop by Night & Dam tot Dam Loop 2018
  • Ons Jaarverslag 2017

Mocht u vragen hebben, dan zijn we uiteraard bereikbaar via e-mail, sociale media en telefoon of tijdens onze activiteiten. Meer weten over het werk van PBI? Bekijk dan ook onze website en volg onze Facebook pagina. 

 

Terugblik op het bezoek van de Colombiaanse mensenrechtenadvocate Ana Maria Rodriguez

Op 18 en 19 april kwam Colombiaanse mensenrechtenadvocate Ana Maria Rodriguez naar Nederland voor een speaker tour georganiseerd door PBI. Ze heeft het voornamelijk gehad over de implementatie van het vredesakkoord met de FARC. Ben je benieuwd naar haar bezoek? Lees hier meer!


Ook sprak Ana Maria bij het Cedla. Dit evenement werd mede georganiseerd door NALACS. Om meer van deze bijeenkomsten te organiseren en ertoe bij te kunnen dragen dat Latijns-Amerika weer op de agenda komt te staan, kun je overwegen lid te worden van NALACS. De jaarlijkse contributie is slechts € 27,50 (€ 15,00 voor studenten). Met dit lidmaatschap krijg je korting op evenementen en ontvang je de maandelijkse nieuwsbrief. Nog belangrijker is echter dat je op deze manier ook de missie van NALACS ondersteunt: het bevorderen van inzicht, kennis en debat over kwesties met betrekking tot Latijns-Amerika en het Caribisch gebied in Nederland. 

Heb je interesse? Registreer je hier

 

 

Shelter City Bike Challenge

780 kilometer, 7 dagen, 11 steden... durf jij de uitdaging aan? #Ride4Rights

In december 2017 verwelkomde Shelter City de elfde stad in haar netwerk. Peace Brigades Nederland begeleid al sinds 2015 de gasten die in Utrecht worden opgevangen. In die tijd hebben we al 10 gasten verwelkomd uit Zimbabwe, Soedan, Oeganda, Kenia, Rusland, Somalië, Nicaragua, Colombia en Irak.

Om geld op te halen voor veiligheidstrainingen voor de mensenrechtenverdedigers is de Bike Challenge ontstaan. Zodat ze hun werk veilig en effectief kunnen voorzetten.

De Shelter City Bike Challenge zal van 14 tot en met 20 mei langs 11 steden gaan om in totaal 780 kilometer af te leggen. Op 16 mei zal  Peace Brigades samen met de fietsers van Shelter City de stad uit fietsen. Laat ook jouw steun zien aan de dappere mensen die hun levens riskeren om mensenrechten te verdedigen en kom op voor mensenrechten!

 

Human Rights Café Kenia


Vanmiddag is het zover! Een nieuw Mensenrechtencafé Kenia! Heb je nog geen plannen? Kom dan naar het Stadhuis in Utrecht en luister naar het verhaal van Francis Sakwa, mensenrechtenverdediger in Kenia. Francis strijdt al meer dan tien jaar voor mensenrechten en is meerdere keren gevangen gezet.

Zie onze website voor meer informatie of ga naar het Facebook evenement

Wat:           Grassroots Activism: Criminalisation of Human Rights Work in
                  Kenya
Wanneer:  Dinsdag 15 mei (vanmiddag)
                 16:00 - 18:00 uur
Waar:        Stadhuis / Korte Minrebroederstraat 2, Utrecht.
Entree:      Gratis
Taal:          Engels

Aanmelden door een mailtje te sturen naar: kenia@peacebrigades.nl

 

Damloop by Night & Dam tot Damloop - Team PBI 2018

Op 22 en 23 september 2018 vinden de Damloop by Night en Dam tot Damloop plaats. PBI doet met twee teams van ieder 10 deelnemers mee aan beide runs. Met deze sportieve uitdaging vragen we aandacht voor de bescherming van mensenrechtenverdedigers.

Wil jij op je hardloopschoenen mensenrechtenverdedigers steunen? En wil je graag een felbegeerd (en uitverkocht!) startbewijs voor het grootste hardloopevenement van Nederland? Doe dan mee aan de Veilige Kilometer Challenge en loop mee met PBI in de Damloop by Night of Dam tot Damloop. 

Lees hier meer!  

 

 

Speakertour en Human rights café Honduras - de moord op Bertha Cáseres


De Hondurese organisatie voor inheemse rechten COPINH is afgelopen maandag begonnen met een tour door Europa. Samen met organisatie MADJ en expertgroep GAIPE reizen zij verschillende Europese landen af om aandacht te vragen voor de mensenrechtensituatie in Honduras, en dan met name voor de zaak van de moord op Bertha Cáceres. De dochters van Bertha, Bertha Zuniga en Laura Cáceres, leiden allebei de delegatie afwisselend tijdens een deel van de tour.

Wil jij deze mensenrechtenverdedigers ook ontmoeten? Kom dan naar het Human Rights Café a.s. vrijdag. Een middag vol interessante lezingen en discussie georganiseerd door PBI, Both ENDS en TNI.
 
Wat:             Human Rights in Honduras: discussing the case of Berta                                     Cáceres
Wanneer:     Vrijdag 18 mei
                    15:15 – 17:30 gevolgd door een informele borrel
Waar:           TNI – Transnational Institute
                    De Wittenstraat 25, Amsterdam
Entree:        Gratis
Taal:            Spaans 

Ga voor meer informatie naar de website en/of houd onze Facebook evenment pagina in de gaten voor updates!

Aanmelden door een mailtje te sturen naar: honduras@peacebrigades.nl

 

Ons Jaarverslag 2017

Met trotst presenteren we het jaarverslag 2017 van Peace Brigades International - Nederland. In het verslag vindt u alle hoogtepunten van het jaar 2017, inclusief belangrijke cijfers, de ervaringen van onze veldvrijwilligster Marleen in Mexico, onze behaalde internationale resultaten en nog veel meer. 

Heb je vragen of opmerkingen over het verslag? Laat het ons weten op secretariaat@peacebrigades.nl.

Lees hier het jaarverslag!

 

Op de hoogte blijven?

 

Naast onze nieuwsbrief op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van PBI the Netherlands? Like ons op Facebook

Neem ook een kijkje op onze website! Klik en lees snel meer over onze meest recente thema’s en ons Shelter City project.

 

Donaties blijven hard nodig 


Niet in de gelegenheid om vrijwilligerswerk te doen, maar wilt u wel helpen om bedreigde mensenrechtenverdedigers te beschermen? Iedere financiële bijdrage is welkom. Klik hier als u online een donatie wilt doen. Of stort uw donatie op NL46 TRIO 0390 5010 34 t.n.v. PBI Nederland. Bij voorbaat hartelijk dank.


PBI Nederland beschikt over de ANBI-status. Dit betekent dat giften aan PBI Nederland belastingaftrekbaar zijn.

 

Peace Brigades International Nederland
Oudegracht 36, 3511 AP UTRECHT
+31 (0)6 1649 8221
info@peacebrigades.nl
www.peacebrigades.nl 
NL46 TRIO 0390 5010 34