Tentoonstelling Maarten Baas van Groninger Museum naar Gent

Civis Mundi Digitaal #60

 

Hide & Seek, de publiekstrekker in het Groninger Museum afgelopen zomer, is van 18 mei tot 30 september te zien in het Design Museum Gent, België. De tentoonstelling laat het veelzijdige werk zien van Maarten Baas (1978), een van de bekendste Nederlandse ontwerpers. De productie van het Groninger Museum geeft een overzicht van zijn belangrijkste werk over de afgelopen 15 jaar.

In de tentoonstelling in Gent is naast vroeg werk ook recent werk te zien zoals Close Parity. De installatie May I have your attention please? toont een samenwerking tussen Maarten Baas en Lensvelt voor de Milaan Design Week in april 2017. En ook het werk Hide & Seek, dat in 2017 voor het eerst in het Groninger Museum werd getoond, heeft nu de primeur in België. Speciaal voor de tentoonstelling in Gent maakt Maarten Baas een nieuw Smoke-stuk met een afgestoten item uit de collectie van Design Museum Gent. Dankzij de transformatie door Maarten Baas wordt het nu weer een museumstuk.

Het Groninger Museum laat met regelmaat tentoonstellingen internationaal reizen. Naast Maarten Baas zijn ook de museumproducties met werk van Joris Laarman, Jaime Hayon en Iris van Herpen te zien in het buitenland.