Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF: Nieuwsbrief

Civis Mundi Digitaal #73

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

’Over twee jaar heb ik een hbo-diploma én werkervaring’

‘Vandaag is een belangrijke dag’, zegt IT-specialist Ammar Alkhatib. Het is een woensdagmiddag in oktober en aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven vindt een kennismaking tussen studenten en hun mogelijke werkgevers plaats.

Ibrahim Alousi is wat nerveus: ‘Dat niemand geboren is met alle kennis, vind ik een geruststellende gedachte. Iedereen kan leren.’

Ammar (30) en Ibrahim zijn (25) in september begonnen met de pilot Leren en Werken, een initiatief van het UAF, Fontys Hogeschool en technische werkgevers in de Brainport Regio. De pilot biedt zeventien technische talenten uitzicht op een duurzame plek op de arbeidsmarkt. 

 

Kappers hebben diploma, project krijgt vervolg!

Velen hadden al ervaring in het kappersvak en nu zijn ze klaar om bij een Nederlandse kapsalon te gaan werken: negen talentvolle hairstylisten. Eerder deze maand behaalden zij hun diploma en was het tijd voor een feestje. Inmiddels zijn ze actief op zoek naar werk.

Hairstyliste Esra: ’Dit diploma betekent erg veel voor mij. Ik heb altijd gehoopt dat ik kapper zou worden, maar gezien mijn leeftijd was het erg moeilijk om een goede opleiding te vinden. Nu is mijn droom uitgekomen!

De kans dat deze hairstylisten binnenkort een baan hebben is groot, omdat er veel vraag is naar kappers. Toch zijn de eerste stappen naar werk voor gevluchte professionals vaak lastig, bijvoorbeeld omdat ze hier een netwerk missen of niet precies weten hoe je hier solliciteert. Daarom bieden de betrokken organisaties gerichte begeleiding aan. De kappersopleiding voor statushouders is een initiatief van L’Oréal, de Nederlandse Kappersakademie en het UAF. Gezamenlijk is besloten om het project voort te zetten in twee of drie andere steden, want de resultaten van het project zijn veelbelovend! Lees verder

 

Ruim drieduizend statushouders zijn voorbereid op de arbeidsmarkt

Het project VOORwerk, gericht op vroege integratie en participatie van statushouders in de COA-opvang, is afgerond. Dankzij dit project zetten ruim drieduizend statushouders goed voorbereid en met vertrouwen de eerste stappen naar de arbeidsmarkt. Bekijk hier het E-zine met videoportretten van deelnemers, resultaten en interviews met de directeuren van de drie initiatief nemende organisaties: COA, IOM en het UAF.

 

Laatste voorstellingen ’Kinderen van Aleppo’ 

Bent u al naar de voorstelling ’Kinderen van Aleppo’ van theatermaker, acteur en UAF alumnus George Tobal geweest? Hij maakte een solovoorstellling over het neerslaan van de revolutie in Syrië. George sprak voor zijn voorstelling met vluchtelingen die betrokken waren bij de revolutie en nu door het UAF ondersteund worden,  waaronder Heba Alibrahim. In een recensie van de Volkskrant deelt ze haar verhaal. Er komen nog voorstellingen aan! Kijk hier voor meer informatie en de speeldata.

 

Bestel een boek en doneer meteen aan het UAF

Heeft u inspiratie nodig voor Sinterklaas- of kerstcadeautjes? Kijk dan eens op de online boekenwinkel YouBeDo.com. Van uw aankoop bij deze webshop wordt tot 12% gratis gedoneerd aan een goed doel naar keuze.

Bent u dus van plan om iemand een boek cadeau te geven? Bestel het dan op YouBeDo.com en u kunt meteen het UAF steunen.

 

Uw donatie helpt vluchtelingen op weg!

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF
Postbus 14300 3508 SK  Utrecht