Film & Debat: De beveiligers

Civis Mundi Digitaal #73

.

 

Donderdag 20 december 19:00 - 21:30, Filmhuis Den Haag

 

Beveiligers van onder andere politici, belangrijke gebouwen en het openbaar vervoer staan centraal in de documentaire ’De beveiligers’. Om een inkijk te geven in het leven en het werk van deze mensen, volgde regisseur Anneloek Schollart vijf verschillende beveiligers.

 

Zorgt het werk van deze mensen er daadwerkelijk voor dat Nederland veiliger wordt? Of geeft het vooral een gevoel van veiligheid als er veel bewaking rondloopt op straat of bij evenementen? Deze documentaire probeert daar antwoord op te geven. Na afloop van de documentaire zal er een debat plaatsvinden tussen Jeltje van Nieuwenhoven, Rita Verdonk en een beveiliger van een prominente politicus. Zij zullen een persoonlijke inkijk geven en vertellen hoe het is om beveiligd te worden en hoe je omgaat met bijvoorbeeld aggressie van burgers.

 

Meer informatie

 

Bestel uw kaartjes (€9,-) via de website van het Filmhuis

 

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een samenwerking tussen het Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

 

 


 

Overige activiteiten

 

Di 22 januari Politiek Café - De macht en onmacht van de overheid

Bemoeit de overheid zich met het preventieakkoord teveel met de (on)gezonde leefstijl van burgers? Moeten zij niet zelf kunnen bepalen hoe (on)gezond zij leven?

 

Houd voor de overige evenementen van Democratie in Debat in 2019 de Facebookpagina in de gaten!