Nietzsche gezien door de ogen van zijn zus Elisabeth

Civis Mundi Digitaal #80

Aankondiging van: Erik Bindervoet en Saskia Pfaeltzer, Aldus sprak Nietzsches zuster. Uitgeverij Wereldbibliotheek, 2019.

Vervalsingen in Nietzsches nagelaten manuscripten

 

1 april verschijnt Aldus sprak Nietzsches zuster van Erik Bindervoet en Saskia Pfaeltzer. Het boek beschrijft het leven en werk van Friedrich Nietzsche, gezien door de ogen van zijn zus Elisabeth. Door aanpassingen van haar eigen hand in de nagelaten manuscripten van haar broer schiep ze een vervalste versie van zijn filosofie, die later door de nazi’s werd misbruikt. Bindervoet en Pfaeltzer laten Friedrich Nietzsche zien als door een negatief, waardoor ons beeld van hem kan worden scherpgesteld. Vraag nu een recensie-exemplaar aan.

 

 

 

Dit is het verhaal van Friedrich Nietzsche, verteld door zijn onbetrouwbare en manipulatieve zus Elisabeth. Zij laat haar valse licht schijnen over het leven en werk van haar broer, over zijn verhouding tot hun moeder en tot andere vrouwen, over haar mantelzorg in de laatste tien jaar van zijn leven en over haar ziekelijke bescherming van zijn nagelaten geschriften. Ze laat niets na om hem op het schild te hijsen – en zichzelf naast hem. Alles wat tegen hem zou kunnen worden gebruikt, wordt door haar verdraaid, ontkend of gewoon geschrapt en uit de geschiedenis verwijderd. En ze houdt hardnekkig vol dat ze gelijk heeft.

  • Met prachtige kleurenillustraties
  • Verschijnt in de Maand van de Filosofie
  • Van de auteurs van Spinoza’s achtbaan

 

Over de auteurs

Van Erik Bindervoet en Saskia Pfaeltzer verscheen eerder het boek Spinoza’s achtbaan, waarin zij de leer en het leven van deze filosoof toegankelijk maken voor een breed publiek.
 

 

Gegevens 

Verschijnt: 1 april 2019
Integraalband | € 29,99 
Aantal pagina’s: 256 
Omslag Bureau Beck
ISBN: 9789028427945