Hooggevoeligheid als talent

Civis Mundi Digitaal #80

Op 23 april 2019 verschijnt Leven met hooggevoeligheid – het werkboek: een praktische gids om je eigen levensstijl te ontwikkelen van Susan Marletta-Hart. Dit boek maakt de inzichten uit haar bestseller Leven met hooggevoeligheid praktisch toepasbaar. Tegelijkertijd verschijnt die klassieker in een nieuw jasje.

Susan Marletta Hart is al meer dan 25 jaar een internationale autoriteit op het gebied van hooggevoeligheid: haar onderzoek is toonaangevend en zorgde ervoor dat hooggevoeligheid bespreekbaar werd. Het werkboek bestaat uit praktische oefeningen die hoogsensitieve mensen helpen omgaan met hun eigenschappen. In haar boek beschrijft de auteur op heldere wijze hoe hoogsensitieve mensen hun eigenschappen kunnen omvormen tot kracht.

Hooggevoeligheid
Wel 1 op de 5 mensen is hooggevoelig. Hooggevoeligen ontvangen meer informatie uit de zintuigen binnen de hersenen. Dit betekent dat indrukken zoals geluiden, beelden of aanrakingen dieper worden verwerkt. Ze ervaren dus in heftiger mate de prikkels van het dagelijks leven. Door hun eigenschappen zijn hooggevoelige mensen sneller moe en hebben ze meer behoefte aan rust. Tegelijkertijd heeft sensitiviteit ook veel nuttige kanten. In Leven met hooggevoeligheid - Het werkboek geeft Marletta-Hart praktische adviezen om je talent van hooggevoeligheid te benutten.