Ons Erfdeel pakt uit met 3 nieuwe websites

Civis Mundi Digitaal #80

ONS ERFDEEL VZW PAKT UIT MET 3 NIEUWE WEBSITES
 
Op 1 april lanceert de Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw drie nieuwe websites: www.de-lage-landen.com, www.les-plats-pays.com en www.the-low-countries.com. Daarvoor hebben we enkele mooie namen kunnen strikken als columnist. Zo willen we nog meer context geven bij cultuur uit de Lage Landen.
 
Verhalen vertellen over Vlaanderen en Nederland, dat doen we bij Ons Erfdeel vzw al jaren in drie talen, met scherpe pennen van geloofwaardige stemmen. Die verhalen verdienen een groter, breder en jonger publiek. Daarom lanceren we op 1 april maar liefst drie websites, in het Engels, Frans en Nederlands. Deze websites hebben eenzelfde uitstraling, maar bieden andere inhoud aan.

 

Redactie Ons Erfdeel vzw

 

Zoals u dat al vele jaren van ons gewoon bent, zal u ook op deze platformen verdiepende artikelen kunnen lezen over kunst, taal, literatuur, geschiedenis en maatschappij in de Lage Landen. Daarvoor doen we een beroep op gevestigde waarden en jong talent, uit het taalgebied en ver daarbuiten. Zij zorgen voor de context bij cultuur, in beschouwende verhalen, columns en interviews, maar evengoed in fotoreportages, podcasts en video’s.
 
Om maar enkele van onze nieuwe columnisten te noemen: Peter Vandermeersch (binnenkort oud-hoofdredacteur NRC), Gaston Durnez (icoon van de Vlaamse journalistiek), Hind Fraihi (onderzoeksjournalist), Thomas Heerma van Voss (auteur) en Fieke Van der Gucht (taalwetenschapper).
 
Op de websites zal de lezer ook ons rijke archief van duizenden artikelen kunnen raadplegen.
 
Spin in het web
 
De websites volgen de actualiteit, maar niet de waan van de dag. Met verdiepende artikelen wil Ons Erfdeel vzw een betrouwbaar baken zijn van informatie, reflectie en commentaar op relevante culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de Lage Landen.
 
De platformen hebben ook de ambitie uit te groeien tot de spin in het web van al wie zich bekommert om de samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland. Het verspreiden van informatie van partnerorganisaties én interactie met de lezer staan daarbij voorop.
 
Ook op papier
 
De digitale koers die Ons Erfdeel vzw voortaan vaart, betekent niet het einde van onze papieren publicaties, want als uitgever geloven we in het hybride model. Zo blijven de tijdschriften Ons Erfdeel en Septentrion bestaan. Papier en online zullen elkaar wel meer dan ooit aanvullen en versterken.
 
U kunt ons dus blijven lezen op papier, maar voortaan ook veel meer op het wereldwijde web.
 
Heeft u dus interesse in de cultuur van Vlaanderen en Nederland? Surf dan vanaf 1 april naar www.the-low-countries.com, www.les-plats-pays.com en www.de-lage-landen.com.
 
Hieronder alvast een filmpje over onze nieuwe website: https://www.youtube.com/watch?v=vp9XUu8oFhs
 

Filmpje over onze nieuwe website.

 

Bedankt om het nieuws te verspreiden bij uw lezers.
We horen het heel graag als u meer wil weten over onze plannen.
 
Via onderstaande link vindt u foto’s van het personeel en de redactie van Ons Erfdeel vzw in Rekkem (© Michaël Depestele) en het logo van de lage landen, les plats pays en the low countries. https://we.tl/t-MVjHuaGD6F
 
Met vriendelijke groeten,
 
Contact:                                                                        
Luc Devoldere                                                          
hoofredacteur Ons Erfdeel vzw                                
+32 (0)478/67 50 23                                     
luc.devoldere@onserfdeel.be
www.onserfdeel.be               De onafhankelijke Vlaams-Nederlandse culturele instelling Ons Erfdeel vzw informeert, reflecteert en becommentarieert culturele en maatschappelijke ontwikkelingen in de Lage Landen, vestigt de aandacht van een Nederlandstalig en anderstalig publiek op het culturele leven in Vlaanderen en Nederland en creëert een verbinding tussen de vele Nederlandssprekenden overal ter wereld. Ons Erfdeel vzw krijgt officiële steun van de Vlaamse Overheid (Brussel) en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (Den Haag).